Sofies Matlagningsskola: Pasta Carbonara+vitlöksbröd
Vet ej om detta kommer bli något återkommande inlägg men gör ett nu i alla fall! Min middag idag bestod av pasta carbonara och vitlöksbröd(hemmagjort) och blev supersmarrigt så tänkte dela med mig. Carbonaran fick jag faktiskt lära mig av min italienska kompis Valeria, blev tyvärr inte lika gott som hennes men smakade inte äckligt. Så here it goes:
______________________________________________________________________________________________

Ingredienser för Carbonaran är pasta, salt, peppar, ett ägg per portion, bacon(helst tärnat men det där var allt vi hade) och stekfett. Så börja med att koka pastan, enligt Valeria ska det vara Al Dente=tuggmotstånd, vilket även jag gillar ;) Medan pastan kokar kan du steka upp baconet som du själv vill ha det, du skär det förstås innan till valfri storlek. Då pastan kokat klart töm den i ett durkslag men spara lite vatten i grytan. Häll sedan pastan i stekpannan tillsammans med baconet och tillsätt ägget, salt och peppar efter smak och tycke. Blanda allt tills ägget blivit någorlunda stekt. Ska se ut som äggröra typ! Väl färdigblandat, häll upp på tallrik/skål och häll över lite av pastavattnet ifall du tycker att det är torrt :) Bon Apetit!
Och så till vitlöksbrödet. Tyvärr har jag ingen bild till detta men får gå iaf. Saker du behöver är valfritt bröd, jag använde vanligt rostbröd(2 st), 2-3 vitlöksklyftor beroende på hur mkt du vill det ska smaka, typ en halv tesked salt, en matsked persilja och 2-3 msk vanligt smör/bregott. Jag gissar lite på måtten nu för jag kör alltid på känsla hehe.. Men pressa vitlöken och blanda med de andra ingredienserna tills det blir som ett örtsmör och bre sedan på mackorna. In i ugnen på 175-200 grader i 10-15 min, Volía!
Lycka till ;)
Som en riktig kock! Vi höftar jämt! :D